Amit érdemes tudni a Schmincke porpasztellről

Olcsó porpasztell készlet

400 SZÍNÁRNYALAT, EZ A SCHMINCKE PASZTELL SOROZAT.

A pasztellnek optimális puhaságúnak, kitőnű tisztaságúnak és fényesnek kell lenni, amellett, hogy sok színben lehessen kapni. Főleg nem szabad, hogy kemény részecskéket tartalmazzanak és egészségre káros anyagokat. A Schmincke pasztell könnyen teljesíti ezeket a követelményeket. Ezek a pasztellek pontosan a tökéletességre törekvő profi és amatőr művészek igényességeshez igazodnak.

 

OPTIMÁLIS PUHASÁG

A Schmincke pasztellek tisztított mészkőből és nagyon finom földfestékből készülnek. A kötőanyag egy mész fajta. Kis mennyiségben van adagolva hozzá, s ez adja a bársonyos puhaságát és tiszta színét, egyszóval a jellegzetességét a Rembrandt pasztellnek. A rossz minőségű pasztellkréták mind túl gyakran tartalmaznak kicsi, kemény részecskéket. Ez azt jelenti, hogy állandóan fennáll a veszélye, hogy a kis karcolások elrontják a munkánkat. Igaz az is, hogy minél puhább a pasztell, annál könnyebben porrá válik, ami bizony elfújható. Ezért olyan fontos, hogy a festékanyag nagy gondossággal legyen kiválogatva. A Schmincke pasztellben nincsen egészségre ártalmas anyag.

 

VÁLASZTÉK 230 SZÍNBEN

SPECIÁLIS SZÍNEK

A pasztell egy sokoldalú anyag, ami nem korlátozza a kreativitást. Tájképek, portrék, életképek és absztrakt témák – a pasztell minderre jó. A 230 Schmincke pasztell szín mindezt elérhetővé teszi számunkra. Persze nem szükséges egyenesen az egész Schmincke színskálát megvenni. Ha éppen portrékat “festünk”, vagy főleg tájképeket, könnyen kialakíthatjuk a számunkra szükséges készletet a Schmincke pasztellekből. Hogy megkönnyítsük a választást, különféle kis készleteket hoztunk létre. Egy 15 színű készlet elég arra, hogy megismerkedjünk a választékkal.

 

HATÁRTALAN ÉLETTARTAM

A Schmincke pasztellek gazdaságosan használhatók. Nem kell hogy elvesszen akár egy kis darabka sem. Még a legkisebb forgácsot is felhasználhatjuk. De gyakran bonyolult szétválogatni a színeket, ha egyetlen dobozban tartunk minden darabkát. Ezt elkerülendő, tartsuk őket liszttel vagy finom homokkal töltött dobozban. Ám még jobb, ha minden színt külön-külön tárolunk. Ha mégis van néhány piszkos kis darabkánk, még tisztíthatjuk, ha átrostáljuk a liszttel vagy finom homokkal töltött dobozainkban őket. Nem kell aggódni amiatt, hogy elvesznek a Schmincke dobozokban, mert rendesen vannak berakva a pasztellek. A legjobb, ha száraz helyen tatjuk a Schmincke pasztelleket. Ebben az esetben időtlen időkig eláll. Így nyugodtan vehetünk olyan színeket is, amiket nem túl gyakran használunk.

 

FÉNYÁLLÓSÁG

A Schmincke pasztellek fényállósága általában nagyon jó. A legtöbb színnek semmi baja nem lesz ha állandó fény éri. Az alkotásunk színei ragyogóak maradnak. Évek múltán is. A fényállóságot keresztekkel jelöljük. A +++ jó fényállóságot jelent, a +++++ pedig a legmagasabb fokú fényállóságot.

 

A KÉSZLETEK

Különös figyelmet fordítottunk a Schmincke pasztellek csomagolására. A rudacskák érthetően vannak elrendezve a habszivacs belsőben és habszivacs párnával vannak lefedve, hogy minél kevésbé törhessenek össze. A fadobozok fényezett természetes bükkfából készültek és puhafa sarkokkal vannak illesztve.

by maxart

MaxArt a művészellátó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.