Rembrandt Porpasztell Színskála Gyakori Kérdések

porpasztell Permanens Világos piros

A VILÁGON A LEGSZÉLESEBB KÖRBEN ÁRULT ÉS KEDVELT MINŐSÉGŰ REMBRANDT PASZTELL SOROZATA

A pasztellnek optimális puhaságúnak, kitőnű tisztaságúnak és fényesnek kell lenni, amellett, hogy sok színben lehessen kapni. Főleg nem szabad, hogy kemény részecskéket tartalmazzanak és egészségre káros anyagokat. A Rembrandt pasztell könnyen teljesíti ezeket a követelményeket. Ezek a pasztellek pontosan a tökéletességre törekvő profi és amatőr művészek igényességeshez igazodnak. A legjobb minőségét bizonyítja az a tény is, hogy évek óta a Rembrandt pasztellek vannak eladva a legszélesebb körben a világon.

 

OPTIMÁLIS PUHASÁG

A Rembrandt pasztellek tisztított mészkőből és nagyon finom földfestékből készülnek. A kötőanyag egy mész fajta. Kis mennyiségben van adagolva hozzá, s ez adja a bársonyos puhaságát és tiszta színét, egyszóval a jellegzetességét a Rembrandt pasztellnek. A rossz minőségű pasztellkréták mind túl gyakran tartalmaznak kicsi, kemény részecskéket. Ez azt jelenti, hogy állandóan fennáll a veszélye, hogy a kis karcolások elrontják a munkánkat. Ebben az értelemben a Talens a végső tökéletesség. Igaz az is, hogy minél puhább a pasztell, annál könnyebben porrá, ami bizony elfújható. Ezért olyan fontos, hogy a festékanyag nagy gondossággal legyen kiválogatva. A Rembrandt pasztellben nincsen egészségre ártalmas anyag.

 

VÁLASZTÉK 203 SZÍNBEN

A Rembrandt színválaszték 42 fő színből áll, ehhez jön még 40 sötétített kevert szín és 121 világosabb kevert szín. Ez egy jól átgondolt rendszerezés. Így olyan választékot hoztunk létre, ami elég nagy a profi művészeknek. A kevert színek teszik oly érdekessé ezt a választékot. Mivel a pasztell nem keverhető úgy, mint a festékek, ezért a Talens a feketét ill. a fehéret használta, hogy a tiszta színeket kibővítse, a így sötétebb és világosabb fokozatait hozza létre az alapszíneknek.

De honnan tudhatjuk, hogy egy adott Rembrandt pasztell tiszta szín-e, vagy csak egy kevert fokozat. Nagyon egyszerű, mert minden színnek saját, egyéni száma van. Ezt a számot mindig ,5 követi tiszta színek esetén. Vegyük például a 205-ös színt. Ez a citromsárga. A tiszta szín száma: 205,5. Vagyis az 5-ös számjegy a vessző után azt jelenti, hogy tiszta színnel van dolgunk. Sötétebb fokozatot jelent a 205,3. A világosabb fokozatokat (ugyanaz a festék, csak több fehér van belekeverve) többféle sorszám jelöli: 205,7 – 205,9 és 205,12 ennél a színnél (más színeknél lehet ,8 és ,10 is). Megnézve a színtáblázatot, észrevehetjük, hogy mindig csak egy sötétebb árnyalat van.

 

SPECIÁLIS SZÍNEK

A pasztell egy sokoldalú anyag, ami nem korlátozza a kreativitást. Tájképek, portrék, életképek és absztrakt témák – a pasztell minderre jó. A 203 Rembrandt pasztell szín mindezt elérhetővé teszi számunkra. Persze nem szükséges egyenesen az egész Rembrandt színskálát megvenni. Ha éppen portrékat festünk, vagy főleg tájképeket, könnyen kialakíthatjuk a számunkra szükséges készletet a Rembrandt pasztellekből.

Hogy megkönnyítsük a választást, különféle kis készleteket hoztunk létre. Egy 15 színű készlet elég arra, hogy megismerkedjünk a választékkal. Ha főként portrékat akarunk festeni, választhatunk egy 45, 60 vagy 90 színből álló alapkészletet, ami erre a célra kell. Vannak 45, 60 vagy 90 pasztellből álló készleteink, amiket speciálisan tájképek rajzolásához válogattunk össze. Senki sem fog persze megállítani, ha szabadon akarunk összeválogatni Rembrandt pasztelleket a mi Talens eladónktól, hogy kialakítsuk a magán színkészletünket.

 

HATÁRTALAN ÉLETTARTAM

A Rembrandt pasztellek gazdaságosan használhatók. Nem kell hogy elvesszen akár egy kis darabka sem. Még a legkisebb forgácsot is felhasználhatjuk. De gyakran bonyolult szétválogatni a színeket, ha egyetlen dobozban tartunk minden darabkát. Ezt elkerülendő, tartsuk őket liszttel vagy finom homokkal töltött dobozban. Ám még jobb, ha minden színt külön-külön tárolunk. Ha mégis van néhány piszkos kis darabkánk, még tisztíthatjuk, ha átrostáljuk a liszttel vagy finom homokkal töltött dobozainkban őket. Nem kell aggódni amiatt, hogy elvesznek a Rembrandt dobozokban, mert rendesen vannak berakva a pasztellek. A legjobb, ha száraz helyen tatjuk a Rembrandt pasztelleket. Ebben az esetben időtlen időkig eláll. Így nyugodtan vehetünk olyan színeket is, amiket nem túl gyakran használunk.

 

FÉNYÁLLÓSÁG

A Rembrandt pasztellek fényállósága általában nagyon jó. A legtöbb színnek semmi baja nem lesz ha állandó fény éri. Az alkotásunk színei ragyogóak maradnak. Évek múltán is. A fényállóságot keresztekkel jelöljük. A ++ jó fényállóságot jelent, a +++ pedig a legmagasabb fokú fényállóságot. A Rembrandt sorozat csak 9 színt tartalmaz, melyek kevésbé megbízhatóak a fényállóság tekintetében. Ezeknek a színeknek azonban nagyon speciális természetük van, és nem tudnánk meglenni nélkülük a színsorozatban. A fényállóság jelölve van a színtérképen és a kréta feliratán.

 

A KÉSZLETEK

Különös figyelmet fordítottunk a Rembrandt pasztellek csomagolására. A rudacskák érthetően vannak elrendezve a habszivacs belsőben és habszivacs párnával vannak lefedve, hogy minél kevésbé törhessenek össze. A fadobozok fényezett természetes bükkfából készültek és puhafa sarkokkal vannak illesztve.

by maxart

MaxArt a művészellátó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.